Dineren met lam aan het spit en oliebollen
Boris stortte in om 9 uur, Luus ging door tot haf twee
We waren dit jaar door onze Zuid-Afrikaanse vrienden uitgenodigd voor een feestje met Oud en Nieuw. Ik had oliebollen gebakken. Ze hebben hier een soort lekkere variant op onze oliebol: een knapperig gefrituurd deeg gedompeld in honing: koeksisters, maar de worden het hele jaar door gegeten. Het was een Zuid-Afrikaans feest, dus natuurlijk werd er gebraaid, deze keer een heerlijk lam aan het spit. Voor ongeveer 900 ZAR (90 euro) levert de slager een spit met lam aan. Dat stop je in het stopcontact en draaien maar. Na drie uur heb je een heerlijk knapperig velletje en zacht vlees waar je zeker met een man of 25 van kunt eten. Gan we ook eens doen. Om 12 uur werd er zowaar gezoend (dat doen ze hier normaal niet: er wordt gehugd of bij goede vrienden zoenen ze 1 keer op de mond (?)).
No comments:
Post a Comment