Saturday, September 18, 2010

Tom's verjaardags lamspitbraai

De braai staat warm te draaien
Even kijken naar het lam
De jarige en zijn lam
25 gasten in de tuin
Tom werd 40 en dat vierden we met een traditionele lamspitbraai. Voor weinig geld kun je hier bij slager du Toit (spreek uit zoals je het schrijft) een (half) lam bestellen. Dat wordt voor je aan het spit geregen en met barbeque en al in je tuin afgeleverd. Stekker in het stopcontact, gas aan en draaien maar. Na ongeveer drie uur heb je een fantastisch knapperig lam. Naast het lam had ik nog een heleboel andere gerechten gemaakt: no-knead brood, zelf gemaakte gravad lax met mosterd saus, een cranberry champagne cocktail, humus, crostini's, ansjovisboter, geroosterde kikkererwten enz. Dat was nog behoorlijk lastig, aangezien ik een paar dagen voor het feest mijn reuk en smaak volledig was kwijt geraakt, dus dat was koken op de tast... Tom kreeg o.a. een biltongsnijder en door een vriend zelf geschoten blesbok biltong en droe worst.

No comments: